Är du en av alla hundratusentals vindrickare som känner dig lite vilsen när du står där i flaskdjungeln i butiken? Eller som förtvivlat bläddrar fram och tillbaka i vinlistan på restaurangen utan att bli mycket klokare av det? Vin är minsann inget lätt ämne att lära sig. Det spänner över hundratals druvsorter och otaliga vindistrikt i länder över hela världen, ett stort antal vinstilar och tusentals producenter. Det är inte konstigt att man som helt vanlig vinkonsument känner sig vilsen i vinvärlden. Det här är en icke-traditionell vinbok för alla som vill lära sig att hitta rätt i vinets värld. Den är rakt på sak - inga långa historiska utläggningar eller genomgångar av Europas alla jordmåner. Michel Jamais har utgått från de vanligaste frågorna han fått under sin långa karriär och samlat det viktigaste man behöver veta för att tryggt och självsäkert kunna orientera sig på egen hand i vinets snåriga värld. Michel Jamais är sedan slutet av 1990-talet ständigt på resande fot i den vida dryckesvärlden. Han är huvudlärare på sommelierprogrammet på Restaurangakademien i Stockholm och ett av de tunga namnen i dryckestidningarna Livets Goda och Whisky & Bourbon.