“Lättillgänglig, inspirerande och lockande… passar alla som av olika anledningar vill äta mer bönor och söker roliga och inspirerande recept med fina bilder.” Bibliotekstjänst, Linda Ljungskog Bönor är riktiga näringsbomber. De håller dessutom blodsockret i balans och gör att vi håller oss mätta längre. Bönor är också bra för våra tarmbakterier och en god tarmflora ger ett gott immunförsvar, vilket gör att vi håller oss friskare. Med den här boken vill vi få dig att upptäcka hur mycket gott du kan göra med bönor. Har du till exempel testat att baka bröd med bönor eller använda dem i glass eller smoothies? Bland recepten hittar du dessutom mungbönsoppa, koreansk böngryta, smörslungade vaxbönor och amerikanska cannellinipannkakor, och mycket annat. Enkla och goda recept på sallader, grytor, soppor, snacks, röror och bakverk. Välkommen till bönornas värld! Ann-Cathrine Johnsson är utbildad kostrådgivare och journalist med inriktning mot medicin, kost och hälsa. Lena Djuphammar är fotograf och grafisk formgivare. Hon står bakom böcker som Potatis och Studentköket.