Äntligen är den här, den nya utgåvan av Mjödboken tillverka mjöd hemma, standardverket om denna mytomspunna dryck gjord på endast honung, vatten och jäst. Nyutgåvan innehåller ytterligare 16 sidor som bland annat inkluderar nya recept och tvångskarbonering av mjöd. I våras blev Mjödboken prisbelönt och utsedd till bästa mjödbok i världen på World Gourmand Cookbook Awards.I Mjödboken tillverka mjöd hemma dyker vi ner i mjödets värld. Hur ser dryckens historia ut? Vilka olika typer av mjöd finns det? Vilken slags honung ska du använda när du tillverkar mjöd? Hur tillverkar du mjöd? Hur smaksätter du mjöd?Boken tilltalar både den nyfikne novisen och den med tidigare kunskaper. Med Mjödboken tillverka mjöd hemma kommer du bli en mästare på mjödtillverkning. Du kommer också kunna imponera på vännerna med en helt unik dryck, som du dessutom har gjort själv! Språket är klart och lättläst och texterna kompletteras av inspirerande och vackra fotografier av hög kvalité Tom Hermansson Snickars, BTJ häfte 2,2021, betyg 5/5.Om författarnaPeter M. Eronson är bosatt i Göteborg och Ambjörnarp. Han har varit aktiv hembryggare sedan 2007 och bryggt över 250 brygder hemma i sitt eget kök. Han har skrivit nio böcker om öl och hembryggning. Bland annat Öl bryggar boken brygg ditt öl hemma, Brygga stiltypisk öl (med Magnus Vasilis) och Beer, Brewing & Bastards Herman Hednings brutalkompletta seriebibel om öl (med Jonas Darnell). Han är även certifierad öldomare. Tillsammans har hans böcker sålt över 100 000 exemplar. Läs mer om hembryggning och öl på hans hemsida www.eronson.com Magnus Vasilis är bosatt i Göteborg och har jobbat som bryggare. Han har gått bryggteknisk utbildning i Ludvika och är också certifierad öldomare. Under hans tio år långa karriär som bryggare har han tagit över 20 medaljer i diverse hembryggartävlingar inom öl. Han har tidigare skrivit boken Brygga stiltypisk öl och Ciderboken tillsammans med Peter M. Eronson.