Är du vinentusiast? Vill du lära dig mer om vad som finns i olika typer av viner? Då är detta boken för dig. Industriella viner ställs mot ekologiska-, natur- och biodynamiska viner. Boken berättar om vintillverkning och vilka tillsatser som används för att skydda viner och för att manipulera smak och arom för att passa olika marknader. Vissa viner innehåller klart hälsovådliga tillsatser medan vissa naturliga viner kan minska risken för olika sjukdomar. Boken ger dig nya insikter! Författaren, Rudolf Sillén, är ingenjör och munskänk. Efter en karriär som företagsledare med inriktning på processteknik och kemi har intresset för vin kommit i fokus. Specialkunskaperna har kommit väl till pass när han studerat olika processer för vinframställning. Hans företag ExpertWine Naturvin är sedan 2011 specialiserat på naturviner och biodynamiska viner. Boken kan ses som ett inlägg i debatten för att viner skall innehållsdeklareras. Bokens olika kapitel är fristående och kan läsas var för sig.