Sveriges första rawchoklad, tillverkad med kärlek i Arvika. Raw choklad tillsammans med blåbär. Rawchoklad från Värmland gjord på orostade Criollo-kakaobönor från Peru. Tillsammans skapar de nordisk magi! Chokladen är mjölkfri, raw och sojafri. Ingredienser: Kakaomassa, kakaosmör, kokospalmsocker, blåbär, äkta vanilj. Kakaohalt: minst 73% Näringsvärde per 100g: Energi: 2690/648kcal Fett 51.6g(varav mättat fett 30.4g) Kolhydrater 40.0g(varav sockerarter 4.8g) Protein 5.9g, salt 0.9g En frisk och fräsch smak av naturliga bär WermlandsChoklad vet exakt varifrån deras kakaoråvara kommer och du kan avnjuta deras choklad med gott samvete. De producerar tree to bar och har full kontroll på hela produktionsledet – från kakaoplantagen till färdiga chokladkakor. Det kan de ha tack vare att de har en kakaoplantage i Ecuador som delägare. DERAS KAKAO HETER ARRIBA NACIÓNAL Arriba Naciónal heter den kakao som odlas på plantagen utanför staden Patricia Pilar i provinsen Los Ríos i Ecuador. Arriba Naciónal är den vanligaste kakaon i Ecuador och brukar ses som landets stora stolthet. Arriba Naciónal är mycket välkänd för sina fruktiga aromer med angenämt balanserad syrlighet samt inslag av tropiska frukter. Plantaget i Ecuador omfattar 30 hektar med omkring 35000 kakaoträd. Samtliga är då äldre variteter av Arriba Nacional. Efter skördningen av kakaofrukten rensas fruktköttet bort och fröna, de blivande kakaobönorna tas om hand. Därefter sker fermentering samt torkningen. Kakaon som sen ska vidare till WermlandsChoklad för att bli rawchoklad pressas sedan till block medan den som de använder till våra klassiska sorter rostas & sedan mals sen till kakaomassa. Blocken & kakaomassan förpackas noga i kartonger på lastpallar och hämtas sedan med lastbil direkt vid produktionslokalen. De körs till hamnen i Guayaquil och där lastas kakaon i en container som efter sex, sju veckor anländer till hamnen i Göteborg. Alltså ingen mellanlagring någonstans ute i Europa! INGET ONÖDIGT: De har inga onödiga ingredienser i vår choklad. De har kortast möjliga ingrediensförteckningar och tycker att en god choklad inte ska innehålla mer än de bästa kakaobönorna, ett väl utvalt kvalitetssocker och så kanske någon läcker smaksättning. That’s it.